Заявка за патент на Google за smart леща

Може да се даде възможност на хората с диабет лесно да измерват нивата на глюкозата.

Google е получила за патент за контактна леща с вграден чип.

 

Патентът, който е бил открит от WebProNews, разполага с датчик в лещата. Google вече е заявявал, че тя е в партньорство с фармацевтичната компания Novartis за създаване на „умна” контактна леща, която може да следи кръвната захар при хора с диабет.

 

Вече беше съобщено, че Google тестват различни прототипи на смарт контактни лещи и в момента е в преговори с храните и лекарствата на САЩ за леща, която измерва нивата на глюкозата в сълзите на потребителите. От компанията твърдят, че чипът и датчикът са вградени между два слоя материал контактна леща и една малка дупчица позволява слъзна течност от окото да  достигне датчика за глюкоза, а той да измерва нивото на всяка секунда.

 

В момента диабетиците трябва да бодат пръстите си за да се измери нивото на кръвната захар, но Google вярва, контактните лещи ще позволяват на хората с диабет да проверяват глюкозата в организма си  по-често и по-лесно.

От Google отказват да коментират заявките за патенти с аргумента, че някои от идеите им се реализират в продукти, а други си остават прост идеи.

 

Източник: Time

Bulgarian TOP

.: BGtop.net :. Топ класация на българските сайтове